Volledig scherm
De Tilburgse schrijfster Rihana Jamaludin. © Karla Hoffman

Spoorzone: Tilburgse schrijfster praat over haar 'Surinaamse' boeken

TILBURG - 'Palmen en Pennen: geschreven Suriname' is een literaire manifestatie met drie schrijvers die publiceren over Suriname. Het evenement, donderdag in de Kennismakerij, is in handen van de Bibliotheek Midden-Brabant en Stichting Cools, de organisator van boekenmarkt Boeken rond het Paleis. 'Palmen en Pennen' is in de Kennismakerij in de Spoorzone. 

Te gast zijn de auteurs Michiel van Kempen, Chris Polanen en Rihana Jamaludin. Zij gaan na hun lezing in gesprek met journalist Joep Trommelen. Aanvang: 19.30 uur. 

Rihana Jamaludin (1959) woont in Tilburg. Zij kwam in 1983 naar Nederland. Haar eerste roman was ‘De Zwarte Lord’, die in 2009 verscheen en zich afspeelt in het Suriname van de negentiende eeuw. Daarna verschenen er nog twee romans van haar hand: ‘Kuis’ (2012) en jongerenroman ‘Luchtdanser’. 

Michiel van Kempen publiceerde twee jaar geleden 'Rusteloos en overal', een biografie over Albert Helman, een van de belangrijkste schrijvers van Suriname. Chris Polanen debuteerde vorig jaar als romanschrijver met 'Waterdrager' dat zich afspeelt in de toekomst. Suriname is dan door de opwarming van de aarde onder water komen staan. 

Rihana Jumaludin maakte op uitnodiging van de bibliotheek een persoonlijke selectie van romans, strips, gedichten en films over Suriname. Die keuze is te zien op dit filmpje. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.