Volledig scherm
PREMIUM
© Were Di

Sportclub Were Di: geen vrijwilliger, dan meer contributie betalen

TILBURG - Om de financiën op orde te krijgen doet omniclub Were Di een stevig beroep op haar leden: geen vrijwilligerswerk, dan 70 euro meer contributie betalen. Ook kunnen leden stukjes veld 'adopteren'. Tevens vraagt de club een subsidie van 1,3 miljoen euro aan de gemeente en wil ze meer uit sponsoring en clubhuis halen.

Het was een ingewikkeld en pijnlijk punt in het plan dat de omnivereniging Were Di weer financieel gezond moet maken, zegt voorzitter Joost Möller. Toch gaat het bestuur het op 18 september aan de leden voorleggen: iedereen kan kiezen wat voor vrijwilligerswerk hij gaat doen en wanneer. Doet een lid (of zijn ouders) niet mee, dan betaalt hij 70 euro contributie meer per jaar. Hoe het systeem er precies uit gaat zien, moet nog worden uitgewerkt.

  1. Burgemeester Weterings tevreden over Sinterklaasintocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’
    VIDEO

    Burgemees­ter Weterings tevreden over Sinter­klaas­in­tocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’

    TILBURG - Burgemeester Theo Weterings stelt dat de gemeente Tilburg de juiste keuze heeft gemaakt door de demonstratie tegen Zwarte Piet niet toe te staan langs de route van de Sinterklaasintocht. Hij betreurt het dat een groep tegenstanders de toegestane demonstratie alsnog probeerde te verstoren. ,,Maar je had er niet aan moeten denken als dit incident zich in het centrum langs de route had afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.