Volledig scherm
Basisschoolleraren tijdens de protestmanifestatie in Den Haag op de eerste volledige stakingsdag in oktober. © ANP

Staking basisscholen: van Wilhelmus zingen tot een stedelijke manifestatie

TILBURG/HILVARENBEEK - Een manifestatie in het centrum van Tilburg, schoolklassen die het Wilhelmus gaan zingen op het Amsterdamse Museumplein. Het primair onderwijs in Midden-Brabant geeft op diverse manieren invulling aan de stakingsdag, komende dinsdag.

In Tilburg blijven dan de deuren van alle basisschoolklassen dicht. De gemeenschappelijke  medezeggenschapsraden hebben alle leerkrachten opgeroepen mee te doen aan een manifestatie op het Koningsplein. Van 12.30 tot 14.30 uur zijn er sprekers en muziek. ,,Omdat er deze keer geen landelijke manifestatie is, zetten we de eisen van het onderwijs op deze manier zelf kracht bij", zegt woordvoerder Eugene van Pallandt.

Docenten van de St. Jozefschool in Haghorst en De Doelakkers in Hilvarenbeek trekken met de leerlingen van de groepen 4 tot en met 8 naar Amsterdam voor een bezoek aan het Rijksmuseum. In de bus oefenen ze het Wilhelmus, dat ze gezamenlijk op het Museumplein gaan zingen. Voor de kinderen uit de overige klassen en die van de vier andere scholen van onderwijsstichting De Oude Vrijheid is dinsdag geen opvang. De scholen zijn dicht.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.