Volledig scherm
De renovatie van gebouw 88 is in volle gang, rechts manager Esther IJzer. © Beeld Werkt

Station 88: kraamkamer ondernemers al tjokvol

TILBURG - Station 88 is ruim voor de oplevering al volgeboekt. Een dertiental bedrijfjes gaat een ruimte huren in het Ondernemershuis in de Spoorzone. 

De huurders variëren van een duurzame makelaar tot een onderneminkje dat ouderen wegwijs maakt in de digitale wereld. ,,Een mooie mengeling”, zegt Esther IJzer, manager van Station 88. ,,We hopen dat ze goed van elkaar en van ons gebruik gaan maken.”

Station 88 wordt dé kraamkamer voor ondernemend Tilburg, innovatieve starters moeten hier tot wasdom komen. Waar Plan-T westelijker 200 vierkante meter als kleinste ruimte in de aanbieding heeft, is dat hier de grootste.   

Warmtepomp

Het Tilburgse bedrijf Van der Weegen Bouwgroep kocht het gemeentelijk monument voor 1 euro met de verplichting het twaalf jaar te exploiteren als Ondernemershuis. De kosten voor de ingrijpende renovatie zijn inmiddels begroot op 3,7 miljoen euro. Met goede isolatie, veel zonnepanelen en een warmtepomp gaat het gebouw grotendeels in de eigen energiebehoefte voorzien. Station 88 gaat in februari 2018 van start. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.