Volledig scherm
Fontein te Stekelenburgplein.

Stekelenburgplein blijkt na misser 2,3 miljoen duurder

* UPDATE 16.40 UUR * TILBURG - De nieuwe begroting was er al wel, maar bleek niet te zijn meegenomen in de plannen voor het Stationsplein die aan de Tilburgse gemeenteraad waren voorgelegd. Door deze misser blijkt voor de aanleg van het Burgemeester Stekelenburgplein 2,3 miljoen euro extra nodig. Voor tegenvallers bij de LocHal moet nog eens 1,75 miljoen worden uitgetrokken.

Dat blijkt uit twee voorstellen van B en W aan de gemeenteraad. Een eerder kredietvoorstel voor de aanleg van het Stationsplein blijkt gebaseerd op verouderde en onvolledige informatie. ,,We hadden de nieuwe begroting wel, maar die is door een misser niet aan de raad voorgelegd", zegt verantwoordelijk wethouder Berend de Vries (D66, Spoorzone). Onder meer de aanleg van de fontein bleek duurder.

Tegenvallers
Bij de LocHal zijn diverse tegenvallers opgetreden. Zo blijkt btw-belaste huur voor de Kunstbalie en BKKC niet mogelijk. De gemeente moet dat met een miljoen euro compenseren. Ook krijgt de gemeente niet de gehoopte 7,5 ton voor duurzaamheidsmaatregelen van het Europese programma Op Zuid.

Tilburg e.o.