Volledig scherm
Stadskantoor 1 © Beeld Werkt

Strippen stadskantoor van start

TILBURG - Jaren later dan oorspronkelijk gepland gaat begin volgende week de sloop van Stadskantoor-1 in Tilburg van start. Gubbels Wegenbouw en Sloopwerken uit Helvoirt gaat het gebouw tot op het betonskelet strippen. 

Van de drie partijen die hebben ingeschreven voor het omvangrijke karwei kwam Gubbels als goedkoopste uit de bus. Het bedrijf gaat de klus klaren voor een bedrag van bijna 2,2 miljoen euro. 

,,We hebben 25 weken om het te klaren, een hele korte tijd. Daarom pakken we het direct op drie, vier plaatsen aan, zowel binnen als buiten", zegt Walter Gubbels. Het gebouw moet medio april zijn gestript om tijdig de herbouw te kunnen starten. 

Extra krediet

De gemeente wilde eerder zowel het strippen als de algehele renovatie door een partij laten uitvoeren. Maar die aanbesteding mislukte omdat beide inschrijvers, VolkerWessels en BAM Bouw en Vastgoed, duurder waren dan het plafondbedrag van 38 miljoen euro. De gemeente heeft vorige week voor de herbouw een nieuwe tender uitgeschreven. 

B en W verwachten de extra kosten vooralsnog op te kunnen vangen binnen het door de raad beschikbaar gestelde budget voor de herhuisvesting in zowel stadskantoor-1 als stadskantoor-2, maar geven al wel een waarschuwing af. ,,Er is nog steeds een kans dat er extra krediet voor de herontwikkeling van SK2 aangevraagd moet worden."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.