Volledig scherm
LOCHI013 won een juryprijs en was de

Studio013 wint architectuurprijsvraag

TILBURG - Buro013 is de grote winnaar van de dertien inzendingen van de dertiende architectuurprijsvraag in 2013 in Tilburg. Met ideeën voor de Theresiazone ging het jonge bureau met drie prijzen aan de haal.

Het idee Lochi013 van buro013 werd de publiekslieveling én won een van de drie juryprijzen. Voor dit idee voor woningen binnen een glazen omhulsel tekenden de architecten in opleiding Suzy Chong en Lex Hildenbrant.

"Bewoners kunnen zelf bepalen hoe ze zich verhouden tot de stad", zei Suzy Chong. Thema van de prijsvraag was collectief particulier opdrachtgeverschap. In de Theresiazone komt straks de grootschalige bouw van de Spoorzone samen met de kleinschalige van de wijk Theresia.

Met het concept Wisselspoor kreeg Buro013 ook een tweede juryprijs. Deze inzending was van Elisabeth Boersma, Suzanne Linders, Inge Thijssen en Bram van de Sanden.

Prijswinnaar nummer drie was LOFT-Motief van Van Beijsterveldt & Gommers architecten. Een eervolle vermelding tenslotte ging naar 310LLVDV van Buro Plot.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.