Te krijg in Udenhout: de doodskist van Landpark Assisië

BIEZENMORTEL - Donderdag trekt een paard met wagen een doodskist van Landpark Assisië in Biezenmortel naar het centrum van Udenhout. Wie hem wil hebben, kan de kist daar na het middaguur op komen halen.

Volledig scherm
Bezoekers van de tentoonstelling I'll be seeing you droegen hun eigen geheim in de doodskist van Assisië ten grave. © Zeus Hoenderop

,,Met deze daad zijn de bewoners van Landpark Assisië niet langer meer doodverklaard door de samenleving maar bevrijd van het verborgen zitten en zijn, en hierdoor zichtbare burgers in de samenleving geworden", verklaart de Tilburgse kunstenaar Zeus Hoenderop het slot van zijn tentoonstelling I'll be seeing you.

Donderdag is het 73 jaar geleden dat Udenhout en omgeving bevrijd werden. De tentoonstelling draaide om het verhaal van Frank Di Palma, die na een crash met zijn vliegtuig verstopt werd op het Huize Assisië. 

De doodskist, die Hoenderop op de zolder van het hoofdgebouw vond, stond voor alles wat niet langer verborgen zou moeten blijven: de bewoners van Assisië in het bijzonder.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.