Volledig scherm
Hans Smolders spreekt de aanwezigen toe bij een manifestatie afgelopen zaterdag waar werd gepleit voor een coalitie mét Smolders. © Beeld Werkt

Terugblik: hoe Hans Smolders naast het wethouderschap greep

TIJDLIJNTILBURG - Met de extra raadsvergadering van maandagavond achter de rug lijkt de kans van Hans Smolders op een wethouderschap in Tilburg definitief verkeken. Na zijn klinkende verkiezingsoverwinning slaagde Smolders er niet in genoeg partijen te overtuigen om samen met hem in een coalitie te stappen.

Nu ligt de bal bij de tweede partij, D66, die op zoek gaat naar een nieuwe informateur. Wie dat gaat worden is nog niet bekend, maar de kans is klein dat er voor Hans Smolders nog een plek is weggelegd in de nieuwe coalitie. 

Bekijk hieronder de chronologische terugblik op een formatiepoging die vanaf het begin gedoemd leek te mislukken. Of klik hier voor een grote versie.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden
    PREMIUM

    Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden

    DEN BOSCH - ,,Ik was zeven toen ze overleed. Als mijn moeder in deze tijd darmkanker had gekregen, was ze er misschien nog geweest. Door meer onderzoek en nieuwe methoden komen we steeds een stapje verder. Krijgen we die ziekte er stapje voor stapje onder. Dat is mijn motivatie." Initiatiefnemer Joost de Koning uit Engelen loopt vanaf woensdag met ongeveer 30 andere Brabantse wandelaars de derde editie van de 'Walk to Fight Cancer'.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.