Volledig scherm
Milieuparkje Tilburg, Paletplein © Hein Eikenaar/BD

Tilburg: 750 boetes voor rotzooi dumpen bij milieuparkjes

TILBURG - In Tilburg zijn in 2017 in totaal 750 boetes uitgedeeld aan mensen die illegaal hun rotzooi dumpten bij een van de milieuparkjes (glasbak, plastic, textiel) in de stad. De bekeuringen varieerden van 90 tot 370 euro.

Handhaven is een van de manieren waarop de gemeente het probleem probeert terug te dringen. Dagelijks rijdt een vuilniswagen door de stad om de illegale bijzettingen op te ruimen. De gemeente kent 26 hotspots, plekken die bekend staan om de vele dumpingen.  Het ruimen kost jaarlijks 3,5 ton.

Onlangs zijn op drie plekken camera's geplaatst: Pater van den Elsenplein, Zomerstraat/Louis Bouwmeesterplein en Burgemeester van de Mortelplein. Op een aantal andere plekken zijn waarschuwingsstickers en -borden geplaatst.

Volledig scherm
Milieuparkje Tilburg, Louis Bouwmeetserplein, waarschuwingsbord © Hein Eikenaar/BD

Daarnaast is de gemeente per locatie - er zijn zo'n 200 milieuparkjes - gegevens aan het verzamelen om te kijken of meer aanpassingen nodig zijn. Bijvoorbeeld door sociale controle van de wijkbewoners te vergroten of de aanrijroute aan te passen zodat auto's er niet makkelijk kunnen parkeren om 'even snel te dumpen'. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.