Volledig scherm
© Annina Romita

Tilburg aan vooravond van 'pr-moment van de eeuw'

TILBURG - Sinds bekend is dat Koning Willem-Alexander met koningin Máxima Tilburg bezoekt met Koningsdag stromen de reacties binnen bij de gemeente. Wat moet koning Willem-Alexander zeker zien in Tilburg? Waar staat Tilburg voor? Vragen waar nu meer dan vierhonderd mensen een antwoord op hebben gegeven via een digitale ideeënbus.

Nu een afvaardiging van de gemeente op bezoek is geweest bij de hofhouding en is gaan luisteren bij de gemeente Zwolle, staan de eerste schetsen op papier. De gemeenteraad werd daar maandag door projectleider Kristel Scheffers over bijgepraat.

„Tilburg is Bourgondisch, volks. Het is geen sjieke stad. Het is een stad waar het goed eten en drinken is, waar plaats is voor goede feesten. De stad van diversiteit, Roze Maandag, de kermis, sterren als Guus Meeuwis, Kenny B en Roy Donders, en de stad waar geen echte probleemwijken zijn. De stad waar koning Willem II van zei: Hier ben ik gelukkig en adem ik vrij”, zo heeft projectleider Scheffers enkele thema’s op een rij gezet.

Lees meer over Koningsdag en de festiviteiten komend jaar op bd.nl/koningsdag.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.