Volledig scherm
TIAFF © Poster TIAFF

Tilburg Architectuur Film Festival TIAFF gaat vooral over mensen

VIDEOTILBURG - Het Tilburg Architectuur Film Festival, TIAFF, gaat vooral over mensen, meer dan over stenen. In de vijftien films en documentaires die zaterdag 14 april in Cinecitta zijn te zien tonen filmmakers hoe mensen wonen en vooral hoe ze samenwonen. Zo is er een documentaire over Westpoint te zien. 

Behalve de documentaire over Westpoint, zijn er meer Tilburgse elementen tijdens TIAFF. Het Stadslab dat is verbonden aan de Academie voor Architectuur in Tilburg maakte 'Ezos (courtyyards)'. 

Die film gaat over het hergebruik van architectonisch erfgoed in Tbilisi, en dan met name de binnenhoven in de hoofdstad van Georgië. Marc Glaudemans, hij was lange tijd directeur van de architectuuropleiding,  geeft daar ook een lezing over.

Korte films

Van collectief Mea Culpa (afgestudeerden van de Academie voor Architectuur in de stad) is een installatie te zien waarin vijf korte films worden vertoond. 

 De ontwikkeling van de Tilburgse Spoorzone is in beeld gebracht in de 'Wheels of Time', een fototentoonstelling van Gerdien Wolthaus Paauw. Tijdens het festival zijn negen sprekers en er is een tafelgesprek.

TIAFF richt zich op een ieder die interesse heeft in architectuur. Er zijn geen entreekaarten voor het complete festival te koop, de verkoop van kaartjes gaat per film. In- en uitlopen kan. TIAFF wordt georganiseerd met het Architectenplatform Tilburg. Het moet uitgroeien tot een jaarlijks filmfestival in Tilburg. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.