Volledig scherm
Oproep van de gemeente Tilburg © Gemeente Tilburg

Tilburg debatteert erop los

TILBURG - Jeugd en jongeren, vrouwenrechten, wereldproblematiek, de nieuwe zorgtaken, stedelijke ontwikkeling: met debatten kun je als Tilburgse kiezer aan je trekken komen. Op de agenda staan er zeker negen. 

Volledig scherm
De stadscamping: taboe voor Armhoefse Akkers? © Beeld Werkt

Als gemotiveerde Tilburgse kiezer hoeft je je tot de grote dag, op 21 maart, niet te vervelen. Liefst vier stemwijzers willen je - als de voortekenen niet bedriegen - ditmaal helpen je keuze te maken. Je kunt bovendien je licht op steken bij inmiddels negen debatten.  

Het
Groot Verkiezingsdebat van Tilburg Debatstad en het Brabants Dagblad sluit de rij, op zondag 18 maart. Dat behandelt een keur aan thema's en vindt plaats in theater de Nwe Vorst. Het duurt van 14 tot 17 uur.  

De primeur heeft, precies drie weken daarvoor, het wijkdebat van 
Armhoefse Akkers.  Op zondag 25 februari kun je in de Pelgrimshoeve (14-17 uur) horen hoe de politiek oordeelt over buurtthema's als de stadscamping, verkeer en parkeren  en de toekomst van de waterzuivering.  

Volledig scherm
Over jongen en onderwijs gaat het op 7 maart bij Fontys. © Hollandse Hoogte / Sabine Joosten

Verkeersthema's in Berkel-Enschot staan hoog genoteerd voor een door de dorpsraad georganiseerd debat. Ook de nieuwe wijk Koningsoord en woningen voor senioren passeren vast de revue. Dit is op 15 maart in Ons Koningsoord. Tijd: 19.30-23 uur. 

Op woensdag 7 maart moeten politici en kiezers de aandacht verdelen: er zijn dan drie debatten. Over
jongeren en onderwijs gaat het die middag tussen 16 en 18 uur in Mollergebouw P1. Deze bijeenkomst is georganiseerd door de Tilburgse Studentenraad, Fontys Hogeschool Pedagogiek en het Kennisnetwerk van jeugdzorgorganisaties in Midden-Brabant.  

Zorgtaken 

De nieuwe zorgtaken van de gemeente zijn, eveneens de 7e, hoofdonderwerp van een bijeenkomst in de Boemel. De FNV Lokaal Midden-Brabant daagt politici dan uit kleur te bekennen over thema's als de jeugd- en ouderenzorg en  arbeidsmarktbeleid. Van 19.30 tot 21.30. Het Centrum voor Stedenbouw en Architectuur Tilburg eo heeft voor diezelfde avond een debat aangekondigd over belangrijke kwesties in de stedelijke en ruimtelijke ontwikkeling. Nadere informatie is nog niet bekend.

Hoe denken onze Tilburgse partijen over het 'Polenhotel' en integratie? Wat willen ze met het beeld van Peerke? Dergelijke wereldproblematiek is op donderdag 1 maart onderwerp van debat in het Wereldcafé. Dat vindt plaats van 20.30 tot 22 uur bij Eetcafé Kolektivo aan de Trouwlaan.  

Internationale Vrouwendag, op 8 maart, wordt aangegrepen voor een bijeenkomst over vrouwenrechten. Dat staat van 17 tot 24 uur te gebeuren bij Kim's Kroeg aan het Piusplein.

Op 14 maart houdt T-Primair, de organisatie voor primair onderwijs, een eigen verkiezingsdebat in het Ontdekstation (Spoorzone). Van 19 tot 21 uur.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.