Volledig scherm
© ANP

'Tilburg is een voorbeeld in aanpak armoede'

TILBURG - Het moet raar lopen wil de gemeenteraad van Tilburg maandag niet instemmen met het nieuwe armoedebeleid. Hete hangijzers zijn er niet geweest en vanuit het veld klinkt lof. "Tilburg wordt een voorbeeld", vindt Gerda de Vries van emancipatiecentrum Feniks.

Met name Feniks heeft zich sterk gemaakt voor de weg die de gemeente nu is ingeslagen: veeg niet alle armen over een kam, maar kijk per doelgroep wat er nodig is. Gerda de Vries wil al jaren dat er meer aandacht komt voor alleenstaande moeders. "Een kind heeft toekomst als de moeder dat ook heeft", vat De Vries samen.

"Uit onderzoek van ons blijkt dat 94 procent van de eenoudergezinnen in de bijstand een vrouw aan het hoofd heeft. Ruim een op tien kinderen in Tilburg leeft in armoede. Met dit nieuwe armoedebeleid zijn we dan ook erg blij", aldus De Vries.

Tilburg kiest er voor om drie doelgroepen speciale aandacht te geven: eenoudergezinnen, AOW'ers zonder aanvullend pensioen en zogenoemde werkende armen. De bedoeling is dat die in de toekomst beter worden geholpen, dat de gemeente meer moeite gaat doen om ze te wijzen op hun opties en dat regelingen waar mogelijk worden uitgebreid. Zo ligt er een motie op tafel om de Meedoenregeling uit te breiden voor inkomens tot 130% van het sociaal minimum

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.