Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Tilburg komt met extra uitleg digitale bezoekerspas

TILBURG - De vele vragen en klachten over het afschaffen van de bezoekerspas voor het parkeren in het centrum nopen de gemeente Tilburg tot actie. Ze gaan alles nog een keer goed uitleggen.

Het digitaliseren van de mogelijkheid om bezoekers goedkoop te laten parkeren in het Tilburgse centrum roept vooral bij veel oudere bewoners van het centrum vragen op. Velen van hen hebben niet de beschikking over internet of een smartphone of weten niet precies hoe het werkt.

Privacy
Ook was er onvrede over het gebrek aan privacy (om digitaal te registreren moet je een burgerservicenummer ingeven) en het verlies van het saldo op de bezoekerskaart. Dat laatste is door de gemeente teruggedraaid.

Vanaf 1 december kunnen mensen een afspraak maken en langskomen met hun parkeerkaart, zodat ze het geld dat er nog op staat terug kan worden gestort. De kaarten blijven bovendien niet tot 1 januari, maar tot en met 31 maart geldig. Mensen die wel internet hebben, maar niet weten hoe het digitaal aanmelden werkt, kunnen hulp krijgen.

In groepsverband via studenten van Fontys of individueel via de telefoon. Ook kunnen ze familieleden of vrienden machtigen dit online te regelen. De gemeente schrijft volgende week iedereen aan die zich nog niet heeft geregistreerd. Van de 5.000 huishoudens die in eerste instantie zijn aangeschreven hebben inmiddels zo’n 1.200 huishoudens zich aangemeld voor de digitale versie. Ook publiceert de gemeente een uitgebreid vraag en antwoordformulier over de pas.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.