Volledig scherm
De woning aan de Don Sartostraat in Tilburg. © René van der Lee

Tilburg koopt huis van 'beroepscrimineel' en No Surrender-captain Denis

TILBURG - De gemeente Tilburg heeft voor 211.000 euro het voormalige huis van Corin Denis, 'beroepscrimineel' en captain van motorclub No Surrender, gekocht. Vrijwilligers gaan vanuit de woning in de wijk Broekhoven klusjes doen voor buurtbewoners

Corin Denis, die geen bezwaar heeft tegen vermelding van zijn volledige naam, wordt verdacht van betrokkenheid bij het produceren van synthetische drugs. Hij zit, in afwachting van zijn proces, vast in het Huis van Bewaring in Grave. Eind vorig jaar zegde de bank de hypotheek van zijn huis aan de Don Sartostraat op omdat Denis niet meer kon voldoen aan zijn financiële verplichtingen.

Drugszaken
Justitie beschouwt Denis, de Tilburgse captain van motorclub No Surrender, als een 'beroepscrimineel'. Hij is, evenals veel familieleden, al vaker veroordeeld voor drugszaken en staat bekend als een toonaangevend figuur in de volkswijk Broekhoven. De Brabantse drugstaskforce speelt al langer met de gedachte om huizen van drugscriminelen af te pakken en die 'terug te geven aan de samenleving'. Dat idee ontstond na een bezoek aan Sicilië, waar de autoriteiten proberen om de bevolking op soortgelijke wijze te betrekken bij hun strijd tegen de maffia.

Zie ookNieuwe ronde in gevecht justitie en motorclubs

De Tilburgse burgemeester Peter Noordanus, voorzitter van de taskforce, omarmde het idee en zag zijn kans schoon toen Denis uit zijn woning aan de Don Sartostraat werd gezet. Pal tegenover het huis bevindt zich al wijkcentrum De Spijkerbeemden, waar onder meer welzijnsinstelling ContourdeTwern is gevestigd. 
Deze week wordt een begin gemaakt met de verbouwing van de woning. Pim Roijakkers, coördinator van het project Beter Groenewoud, hoopt dat de vrijwilligers begin juni van start kunnen met hun werkzaamheden. 

De aankoop van de woning past bij de ambitie van de Brabants-Zeeuwse taskforce om de bevolking te betrekken bij de strijd tegen de drugscriminaliteit. Ook in Den Bosch wordt gezocht naar een geschikte woning, al wil justitie daar op dit moment nog niets over zeggen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.