Volledig scherm
Het toekomstige Wijkevoort vanuit de lucht, gefotografeerd van de kant van de A58. © Beeld werkt

Tilburg legt nieuwe bedrijven langs een ‘meetlat’

TILBURG - Tilburg gaat bedrijven die zich in de gemeente willen vestigen vooraf langs de meetlat leggen. Centrale vraag: wat is de toegevoegde waarde voor Tilburg en omgeving, waarbij vooral wordt gekeken naar werkgelegenheid.

,,We gaan scherper kiezen op het profiel van bedrijven”, aldus wethouder Berend de Vries (D66). Om te voorkomen dat de gemeente ‘met een mooi verhaal in zee gaat’.

Dit betekent dat de gemeente bij de uitgifte van grond vooraf met de ondernemer aan tafel wil om te horen wat zijn plannen zijn. Ze wil een vinger aan de pols houden door die vervolgens samen uit te werken. Behalve naar werkgelegenheid wordt gekeken naar de duurzaamheid van het bedrijf. 

In het masterplan voor toekomstige bedrijventerrein Wijkevoort  aan de uiterste westrand van Tilburg (nabij Gilze) worden al vergelijkbare voorwaarden gesteld. Een speciale commissie gaat hierop toezien. De Vries: ,,Die lijn werken we verder uit.” Al kan de gemeente de criteria niet voor elk nieuw bedrijf opleggen, stelt hij, omdat de gemeente niet altijd eigenaar is van de locaties.

Tilburg e.o.