Volledig scherm
ANP

Tilburg moet ‘out of the box’ denken bij organisatie Koningsdag

TILBURG - De gemeente Tilburg moet rekening houden met de gekste scenario's op Koningsdag 2017. Dat benadrukte Toon Schuiling, die dinsdagavond in Tilburg sprak op een thema-avond over crisiscommunicatie in de Koepelhal.

Toon Schuiling is woordvoerder van de gemeente Apeldoorn en vertelde op deze thema-avond over crisiscommunicatie hoe hij handelde na de aanslag op Koninginnedag in die stad op 30 april 2009. Schuiling had in 2000 diezelfde functie bij de Provincie Overijssel, toen er vele slachtoffers vielen in Enschede na een brand in een vuurwerkfabriek. ,,Ik hoopte dat ik zoiets nooit meer zou meemaken, maar het was wel leerzaam toen ik in Apeldoorn met een nieuwe ramp te maken kreeg”, zegt Schuiling. De woordvoerder benadrukt dat het voorkomen van een ramp helaas niet altijd mogelijk is, maar dat hij via speciale trainingsdagen oefent voor allerlei scenario’s.

Gekste scenario's
De koninklijke familie doet op 27 april deze stad aan op Koningsdag en de organisatie dient volgens de woordvoerder ‘out of the box’ te denken. ,,Hopelijk wordt het een geweldig feest en heeft iedereen een topdag”, benadrukt hij. ,,Maar door incidenten op evenementen gaan alarmbellen tegenwoordig snel af bij mensen en veiligheid is belangrijker dan ooit. De gemeente moet rekening houden met de gekste scenario’s.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.