Volledig scherm
De Blauwe Engel, een van de treinen die in Tilburg werd opgeknapt en die nu in het Spoorwegmuseum staat. © Persbureau van Eijndhoven

Tilburg moet stukken chroom-6 inleveren bij de politie

TILBURG - De gemeente Tilburg moet documenten over het chroom-6-drama aan de politie overhandigen. Dat laat wethouder Erik de Ridder aan de Tilburgse gemeenteraad weten.

'Graag informeer ik u dat wij vandaag een brief hebben ontvangen van de Politie, team Milieu over 'een vordering inzage van gegevens en bescheiden'', schreef De Ridder (CDA) donderdagavond in een e-mail aan de raad. 

'Ons wordt de vraag gesteld om documenten en informatie over het project Chroom6 te delen', vervolgt de wethouder. 'Vanzelfsprekend geven wij hieraan onze medewerking. We verwachten binnen vier weken de gevraagde informatie aan te kunnen leveren.'

Begin november onthulde het Brabants Dagblad dat justitie begonnen was met een strafrechtelijk vooronderzoek naar het Tilburgse chroom-6-schandaal. 

Nalatigheden

Volledig scherm
In de werkplaats van tROM werden treinen kaalgeschuurd. © Transition Town Tilburg

Uit onderzoek van deze krant bleek dat onderhoudsbedrijf NedTrain, onderdeel van de NS, en de gemeente Tilburg de gezondheid van honderden werklozen die treinen moesten schuren in gevaar gebracht door nalatigheden. 

Het project, tROM geheten, ging van start met een schrijnend tekort aan voorzorgsmaatregelen, verklaarden tientallen betrokkenen tegenover het Brabants Dagblad. Veel voormalig tROMmers kampen met gezondheidsklachten.

Uit onderzoek van deze krant bleek bovendien dat Nedtrain al tientallen jaren op de hoogte was van de gevaren van het werken met chroom-6.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.