Volledig scherm

Tilburg ontvangt titel 'Fairtrade Gemeente'

TILBURG - Tilburg heeft de titel 'Fairtrade Gemeente' ontvangen.

bekendgemaakt.

De titel 'Fairtrade Gemeente' wordt door een van de juryleden van Fairtrade Gemeenten uitgereikt aan wethouder Erik de Ridder tijdens de lancering van MVO 013 op 31 januari 2013 in Urban Oaziz, gebouw 84 op het NS-Werkplaatsterrein.

Om voor de titel in aanmerking te komen moet een gemeente voldoen aan een zestal criteria. Zo moet er een lokale werkgroep actief zijn die initiatieven neemt om te zorgen dat bedrijven of organisaties Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in hun eigen bedrijfsvoering gaan opnemen. Binnen het bestuur moet voldoende draagvlak zijn voor fairtrade.

De raad en het ambtelijk apparaat nemen fairtrade op in hun beleid en handelen hiernaar. In de plaatselijke winkels worden eerlijke producten duidelijk zichtbaar verkocht. Ook de lokale horeca serveert fairtradeproducten en informeren de klanten hierover. Lokale organisaties, bedrijven en groothandels kopen en gebruiken fairtradeproducten. En er moet een strategie liggen om fairtrade iets van iedereen te laten zijn.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.