Volledig scherm
© ANP XTRA

Tilburg pakt schulden inwoners aan met 'financiële ambulance'

TILBURG - De gemeente Tilburg bindt de strijd aan met complexe schulden van inwoners. Voor een schuldenoffensief wordt de komende drie jaar 4,5 miljoen euro uitgetrokken.

 Dat blijkt uit de begroting die dinsdagavond door wethouder Erik de Ridder (CDA, Financiën) is gepresenteerd. ,,Blijvende aandacht voor dit hardnekkige probleem is noodzakelijk."

B en W spreken in de begroting van 'een Tilburgse Erop af aanpak'. Met 'de financiële ambulance' wordt de doelgroep binnen 48 uur actief hulp geboden. Daarbij wil de gemeente samenwerken met bewindvoerders en instanties als de Sociale Verzekerings Bank en het UWV.  Ook wordt een 'innovatieve aanpak aangekondigd van 'onoplosbare schulden' van welwillende burgers. 

Criminaliteit

Tilburg zet verder 1,5 miljoen in om de komende drie jaar de ondermijnende criminaliteit aan te pakken. In evenementen en cultuur in het publieke domein steekt het college respectievelijk 5 en 3 ton per jaar extra. ,,Er moet altijd iets te doen zijn in de stad."

De woonlasten stijgen niet. Eenpersoonshuishoudens gaan voortaan nog slechts negentig procent betalen van het afvalstoffentarief: dat komt neer op een daling van ruim dertig euro. 

Tilburg e.o.