Volledig scherm
© ANP XTRA

Tilburg pakt schulden inwoners aan met 'financiële ambulance'

TILBURG - De gemeente Tilburg bindt de strijd aan met complexe schulden van inwoners. Voor een schuldenoffensief wordt de komende drie jaar 4,5 miljoen euro uitgetrokken.

 Dat blijkt uit de begroting die dinsdagavond door wethouder Erik de Ridder (CDA, Financiën) is gepresenteerd. ,,Blijvende aandacht voor dit hardnekkige probleem is noodzakelijk."

B en W spreken in de begroting van 'een Tilburgse Erop af aanpak'. Met 'de financiële ambulance' wordt de doelgroep binnen 48 uur actief hulp geboden. Daarbij wil de gemeente samenwerken met bewindvoerders en instanties als de Sociale Verzekerings Bank en het UWV.  Ook wordt een 'innovatieve aanpak aangekondigd van 'onoplosbare schulden' van welwillende burgers. 

Criminaliteit

Tilburg zet verder 1,5 miljoen in om de komende drie jaar de ondermijnende criminaliteit aan te pakken. In evenementen en cultuur in het publieke domein steekt het college respectievelijk 5 en 3 ton per jaar extra. ,,Er moet altijd iets te doen zijn in de stad."

De woonlasten stijgen niet. Eenpersoonshuishoudens gaan voortaan nog slechts negentig procent betalen van het afvalstoffentarief: dat komt neer op een daling van ruim dertig euro. 

  1. Talkshow Notenkrakers over popmuziek in Tilburg en omgeving

    Talkshow Notenkrakers over popmuziek in Tilburg en omgeving

    TILBURG - Roadburn, Liefs uit Tilburg en een debat met politici over regionale popmuziek. De muzikale talkshow Notenkrakers staat donderdag 1 maart weer stil bij popmuziek in Tilburg en omgeving. Zes politieke partijen spreken zich tijdens het programma in Paradox uit over (regionale) popmuziek. Zijn er genoeg oefenstudio's, podia en festivals? Investeert de gemeente genoeg in popmuziek uit de regio of staart de stad zich blind op grote festivals die de stad op de kaart zetten? Politici van SP, CDA, PvdA, Voor Tilburg, LST en D66 gaan het debat aan.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.