Volledig scherm
© ANP XTRA

Tilburg pakt schulden inwoners aan met 'financiële ambulance'

TILBURG - De gemeente Tilburg bindt de strijd aan met complexe schulden van inwoners. Voor een schuldenoffensief wordt de komende drie jaar 4,5 miljoen euro uitgetrokken.

 Dat blijkt uit de begroting die dinsdagavond door wethouder Erik de Ridder (CDA, Financiën) is gepresenteerd. ,,Blijvende aandacht voor dit hardnekkige probleem is noodzakelijk."

B en W spreken in de begroting van 'een Tilburgse Erop af aanpak'. Met 'de financiële ambulance' wordt de doelgroep binnen 48 uur actief hulp geboden. Daarbij wil de gemeente samenwerken met bewindvoerders en instanties als de Sociale Verzekerings Bank en het UWV.  Ook wordt een 'innovatieve aanpak aangekondigd van 'onoplosbare schulden' van welwillende burgers. 

Criminaliteit

Tilburg zet verder 1,5 miljoen in om de komende drie jaar de ondermijnende criminaliteit aan te pakken. In evenementen en cultuur in het publieke domein steekt het college respectievelijk 5 en 3 ton per jaar extra. ,,Er moet altijd iets te doen zijn in de stad."

De woonlasten stijgen niet. Eenpersoonshuishoudens gaan voortaan nog slechts negentig procent betalen van het afvalstoffentarief: dat komt neer op een daling van ruim dertig euro. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. De elektrische sloten doen het al een half jaar niet goed, maar WonenBreburg lijkt de bewoners niet snel te helpen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.