Volledig scherm

Tilburg schrijft 19, 4 miljoen af op nieuwbouw Spoorzone

TILBURG - Tilburg gaat fors minder nieuwe kantoren en vooral woningen bouwen in de Spoorzone. Het nieuwbouwprogramma voor het voormalige Werkplaatsterrein wordt teruggeschroefd van 208.000 naar 140.000 vierkante meter.

Dat is volgens verantwoordelijk wethouder Berend de Vries (D66) de enige manier om de geschiedenis van het gebied 'beleefbaar te houden'. Twee stedenbouwkundige bureaus de bestaande NS-gebouwen overeind te houden en toch 80 tot 90 procent van het nieuwbouwprogramma te realiseren. Dat werd 'teveel proppen'. Zo plantte Liesbeth van der Pol (Dok Architecten) noodgedwongen een woontoren op het pleintje bij de Boemel.

B en W stellen de gemeenteraad nu voor 19,4 miljoen euro af te boeken. In de begroting van dit jaar is al vijf miljoen verrekend. Als risicoreserve voor bescherming van toekomstige gebruikers/bewoners tegen risico's van het spoorvervoer was 7,5 miljoen opgespaard. Die is volgens De Vries nu niet meer nodig. De resterende 6,9 miljoen willen B en W putten uit de algemene reserve van het grondbedrijf. ,,Dit geeft ons ruimte om heel ontspannen over de toekomst van het gebied te kunnen nadenken."

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.