Volledig scherm
© Thinkstock

Tilburg sluit meeste drugspanden in Brabant

TILBURG - Tilburg heeft de afgelopen drie jaar de meeste drugspanden gesloten van gemeenten in de provincie Noord-Brabant. In totaal werden 300 drugspanden op slot gegooid, waarvan alleen al in Tilburg 127. Dat blijkt uit een enquête door Omroep Brabant. Oss staat op de derde plek met 30 gesloten drugspanden, Breda tweede met 30.

Belangrijkste conclusie van het onderzoek is dat er grote verschillen bestaan tussen de gemeenten binnen Brabant. Enkele gemeenten zoals Tilburg nemen de grootste hoeveelheid sluitingen voor hun rekening, maar een grote stad als Eindhoven telt in deze drie jaar 'maar' zeven gesloten drugspanden.

De verschillen zouden zo groot zijn, omdat gemeenten zelf bepalen of ze actief bezig willen zijn met het sluiten van drugspanden. De drempel is vrij laag om panden op slot te gooien als daar bijvoorbeeld een grote hoeveelheid drugs gevonden is, maar lang niet alle gemeenten maken hier actief gebruik van.

Top tien
In de top tien van sluitingen staan Tilburg eerste (127 sluitingen), Breda (31), Oss (30), Valkenswaard (29), Rucphen (21), Gilze en Rijen (19), Moerdijk (18), Den Bosch ( 17), Waalwijk (16) en Etten-Leur(16). Onder meer Haaren, Boxtel, Werkendam, Sint Michielsgestel, Landerd en Alphen-Chaam hebben in de periode 2013-2015 geen enkel drugspand gesloten.

Omroep Brabant hield deze enquête onder alle Brabantse gemeenten, maar zeven gemeenten waaronder Uden deden niet mee.

Het kaartje dat Omroep Brabant maakte naar aanleiding van het onderzoek:

Volledig scherm

Tilburg e.o.