Volledig scherm
De villa uit 1870 aan de Willem II straat waarin De Nieuwe Vorst is gehuisvest. © Joost Goutziers

Tilburg: theater De NWE Vorst heet nu De Nieuwe Vorst

TILBURG - Theater De NWE Vorst heet voortaan De Nieuwe Vorst. Dat NWE stond altijd al voor 'nieuw', maar dat was niet voor iedereen in de stad duidelijk. 

De letters NWE werden elf jaar geleden toegevoegd aan De Vorst. Het theater aan de Willem-II-straat bestaat sinds 1996, maar na het faillissement van de Tilburgse Kunst Stichting in 2004 gingen de deuren dicht. De gemeente werd toen eigenaar van de villa uit 1870. De NWE Vorst werd de nieuwe huurder van het pand en zette de programmering voort. In 2007 volgde een inpandige verbouwing. 

Directeur Maurice Dujardin kent de onduidelijkheid over NWE, zo blijkt uit een verantwoording van hem op de site van het theater:   ,Waar is En-Wee-Ee eigenlijk een afkorting van? Worden jullie gesponsord door een energiebedrijf?’.

Amarant

 Het theater koos dit seizoen voor nieuwe posters, een nieuwe website, nieuwe vlaggen bij de entree en hield ook de naam van het theater tegen het licht. Het is nu Nieuwe in plaats van NWE. Overigens heeft de stad nog een NWE. De NWE Werkplaats van Amarant in de Spoorzone. 

De opening van het nieuwe theaterseizoen bij De Nieuwe Vorst is op zaterdag 8 september met Zwermers, een dansduet van Sarah Prescimone en performance van Michiel Deprez en Ruben Mardulier. Ook is er de dansvoorstelling 'Lullaby' van Piet van Dycke & Annemijn Rijk. Aanvang van het evenement: 16 uur.  

Tilburg e.o.