Bij een grote politieactie in 2016 werden ruim veertig autoverhuurbedrijven gecontroleerd waaronder een aantal ondernemingen in Tilburg.
Volledig scherm
Bij een grote politieactie in 2016 werden ruim veertig autoverhuurbedrijven gecontroleerd waaronder een aantal ondernemingen in Tilburg.

Tilburg voert verplichte vergunning in: tweederde autoverhuurders stopt

TILBURG - In Tilburg zijn 19 van de 30 autoverhuurbedrijven gestopt vanwege de nieuwe vergunningplicht. Twee ondernemers kwamen tot nu toe door de screening. Met de maatregel wil de gemeente 'rotte appels' uit de branche weren.

In totaal schreef de gemeente dertig autoverhuurders in de stad aan. Inmiddels hebben twee ondernemingen de screening doorstaan: Flex Car Rent en Ad Melissant. Voor vier bedrijven is de aanvraag nog in onderzoek. Bij vijf ondernemers gaat de gemeente handhaven omdat ze doorgaan zonder een vergunning.

Hennep

Aanleiding voor de vergunningplicht waren de bevindingen van de Brabants-Zeeuwse taskforce tegen drugscriminaliteit. Die concludeerde in 2016 na een grote actie dat nogal wat autoverhuurbedrijven van malafide aard zijn. Ze verhuren de auto's aan criminelen die de wagens gebruiken voor bijvoorbeeld vervoer van hennep, wapens of hennepknippers, stelde de taskforce: verstrengeling van de bovenwereld en de onderwereld.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.