Volledig scherm
Violiste Safiere Kuijpers, de winnares van Young Classical Talent Award in 2017. © Beeld Werkt

Tilburg: vooral jonge zangeressen en zangers bij Young Classical Talent Award

TILBURG - Een jonge pianiste, twee violisten en vier vocalisten strijden op 10 april om de Tilburgse titel Young Classical Talent Award. De zeven deelnemers komen van meerdere scholen uit Tilburg en omgeving en zijn door de scholen zelf naar voren geschoven. De wedstrijd is in de Concertzaal. 

Er zijn veel zangers en zangeressen deze keer. Clare Peijenborgh van 2College zingt, net als Imme Debeij (Nieuwste School), Valerie Sanberg van het Beatrixcollege en Robin Huppel van het Koning Willem II College.  

Loes de Jong van Mill-Hill speelt tijdens het muziekconcours in de Concertzaal op piano, Jessica Lukken van Odulphus op viool, net als violiste Dieuwke de Vries van het Theresialyceum. De solisten weten welke composities ze gaan spelen, maar de titels zijn nog geheim. 

Kamerata Zuid

Young Classical Talent Award was in 2017 voor de eerste keer. De prijs ging naar de toen 17-jarige Safiere Kuijpers. De leerlinge van het Theresialyceum won de wedstrijd voor Tilburgse klassieke talenten  met haar viooluitvoering van Saint Saens, 'Introduction y Rondo Capricioso'. 

Kamerorkest Kamerata Zuid, onder leiding van dirigent Frank Adams, begeleidde de scholiere. Het Tilburgse orkest is organisator van de wedstrijd en begeleidt ook nu de zeven deelnemers.

De Tilburgse wedstrijd krijgt navolging in andere Brabantse steden. Dit jaar is eenzelfde wedstrijd in Eindhoven met scholieren uit die stad. Ook de stad Breda heeft interesse. 

Finale

Young Classical Talent Award op 10 april begint om 19.30 uur.  Dan zijn alle solisten te horen. Er is ook een gezamenlijke uitvoering van scholieren die de finale niet hebben gehaald. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.