Volledig scherm
Een regenton in de tuin. Het water is ook te gebruiken om ramen te lappen. © Frank Uijlenbroek

Tilburg waterstad: op weg naar minstens 1000 Blauwe Tuinen

TILBURG - Over drie jaar heeft Tilburg er minimaal 1.000 Blauwe Tuinen bij: tuinen van burgers, scholen en organisaties of bedrijven die zo zijn ingericht dat ze water vasthouden, in plaats van dat dit regelrecht het riool in stroomt. Dat is in ieder geval het streven van de stichting Op Groene Voet en Lucy Bathgate. 

Het project Blauwe Tuinen staat op 12 mei centraal op de tweede zaterdagmiddag die valt in de landelijke Week van Ons Water. In Tilburg zijn vanaf 5 mei vele activiteiten die het bewustzijn helpen vergroten over het belang van water in een tijd van klimaatverandering.  

Bij het Ontdekstation013 in de Spoorzone is er de hele week de tentoonstelling 'Het riool leeft'; op woensdag 9 mei van 14 tot 16 uur is het grootste afvalwatergemaal aan de Swaardvenstraat open voor publiek; er is op 5 mei (13 uur) een wandeling vanuit de Muzentuin die voormalige waterlopen in de stad volgt. 

Op Groene Voet organiseerde eerder wedstrijden rond vergroening van de stad (zoals 't Schonste Strótje). Ook nu worden er jaarlijks prijzen uitgeloofd. Tijdens de Blauwe Tuinen-middag, bij Ontdekstation013, wordt informatie over het 'watervriendelijk' maken van je tuin gegeven, inclusief een workshop over regentonnen. Onderdeel van het project is een actie waarbij Tilburgers een regenton naar smaak kunnen uitkiezen, die nog thuis kan worden afgeleverd ook. 

Slot van de middag is de opening bij het Ontdekstation van de Wonderlijke Watertuin. Die dient als inspiratiebron. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.