Volledig scherm
De rechtbank in Breda. © BD

Tilburger (20) tegen rechter: ‘Stelen is normaal in Broekhoven’

BREDA/TILBURG - ,,Ik woon in Broekhoven. Ik ga veel met buitenlandse jongens om en inbreken en stelen wordt gezien als, ik wil bijna zeggen, normaal. Het gebeurt dagelijks en ik laat me vaak meetrekken.’’ Aan het woord is een 20-jarige man uit Tilburg. Negen pagina’s strafblad en vrijdagochtend opnieuw voor de rechter in Breda.

De man is nu verdacht van twee pogingen tot inbraak. Hij werd op heterdaad gepakt bij een inbraak aan de Besterd in Gilze. Hij vluchtte daarbij het maïsveld in, maar agenten vatten hem in de kraag, terwijl hij zich onder een braamstruik had verstopt. Bij het onderzoek bleek ook dat zijn bloed was gevonden op het raamkozijn na een inbraak in de Kijkduinlaan in de Reeshof in Tilburg. De man heeft zelf allebei de inbraakpogingen ontkend. ,,Het is misschien verdacht, maar ik was het niet.’’

Officier van justitie Kristel Simpelaar wil de man laten opnemen in een kliniek voor veelplegers, omdat hij al met bijna alle hulpverleningsinstanties in contact, maar zich niet laat behandelen. Nathalie Verpaalen, advocate van de Tilburger, pleitte voor een gewone straf en geen opname in de kliniek. Volgens haar is niet aan de juridische vereisten voldaan voor opname.

De rechtbank doet op 16 december uitspraak.

Tilburg e.o.