Volledig scherm
© ANP XTRA

Tilburger aangehouden die nog drie jaar moet brommen

TILBURG - De politie heeft zaterdag een 30-jarige Tilburger aangehouden die nog een gevangenisstraf had uitstaan. Hij wordt zo snel mogelijk  overgedragen naar het OM om zijn straf alsnog uit te zitten.

De man werd aangehouden in De Korvel. De misdrijven waar hij nog voor moet zitten zijn niet mals; brandstichting, poging tot doodslag en vernieling.

Hoe lang de man uit de handen van de politie is gebleven, is niet bekend. De politie wist zijn verblijfplaats te achterhalen  en hebben hem aangehouden. De verzette zich op geen enkele manier tegen zijn aanhouding en ging mee naar het politiebureau.

  1. Geschiedenis
    PREMIUM

    Geschiede­nis

    U weet het natuurlijk wel, en u hebt de olijven dus al in huis gehaald, maar voor die enkele cultuurbarbaar die het niet standaard op de mentale evenementenkalender heeft staan: vandaag vieren we de stichtingsdag van Rome. Op 21 april, in 753 voor Christus, werden daar de eerste piketpaaltjes de grond in geslagen. U kent het verhaal: de tweeling Romulus en Remus, op dubieuze wijze verwekt door oorlogsgod Mars, werd in een mandje op de Tiber gezet, spoelde aan, werd opgevoed door een wolvin en zette zich neder in een nederzetting. Zo ging dat vroeger. En toen de vraag kwam naar wie de stad vernoemd moest worden, maakte Romulus zijn broer van kant. Einde discussie. Het werd Rome.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.