Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Tilburger aangehouden voor tweede mishandeling van vriendin

TILBURG - Een 31-jarige man uit Tilburg is maandagavond aangehouden nadat zijn vriendin aangifte had gedaan van huiselijk geweld. De man zou haar voor de tweede keer dit jaar hebben mishandeld.

De man zou dronken zijn geweest toen de vrouw maandagavond thuis kwam van haar werk. Volgens haar begon hij 'te flippen en te schreeuwen' waarop hij haar keel met beide handen dicht kneep en de vrouw geen adem kreeg. Toen hij haar eenmaal had losgelaten, rende de vrouw naar haar auto toe om vervolgens bij het politiebureau aangifte te doen.

Striemen

Volgens de politie had ze in haar nek een kras zitten en zat ze onder de rode striemen. Ook vertelde ze dat haar vriend haar in maart ook al had mishandeld. Daarvan maakte ze toen wel melding, maar deed ze geen aangifte. Wel kon ze een foto laten zien van het letsel dat ze destijds had opgelopen.

De politie heeft vervolgens na de aangifte de man bij hem thuis in de Reeshof aangehouden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Na 5 jaar doorbraak in zaak vergismoord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    Na 5 jaar doorbraak in zaak vergis­moord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    TILBURG - Bijna vijf jaar nadat de 44-jarige Rob Zweekhorst op straat werd doodgeschoten is er een doorbraak in het onderzoek. Vanochtend vroeg is een 51-jarige Schiedammer in zijn woning gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord, die later een vergissing bleek te zijn. Tilburger Jan Zweekhorst, de broer van het slachtoffer, is overvallen door het nieuws. ,,Ik had niet gedacht dat dit zo’n impact op ons zou hebben.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.