Volledig scherm
In juni was Tjeerd (rechts op de foto) te gast bij BNR Nieuwsradio om te praten over zijn nominatie. © Twitteraccount van Tjeerd van den Elsen

Tilburger Leraar van het Jaar: Tjeerd van den Elsen

TILBURG - Tjeerd van den Elsen, docent op basisschool De Vijf Hoeven in Tilburg, is de Leraar van het Jaar 2017 in het primair onderwijs. Dat is zaterdag in Amersfoort bekendgemaakt.

Van den Elsen (38, leerkracht van groep 6) liet twee andere finalisten achter zich. Hij mag zich een jaar lang ambassadeur van zijn sector noemen, waarbij hij zijn 'inspiratie, innovatie en passie mag uitdragen en delen met de rest van lesgevend Nederland', aldus de Onderwijscoöperatie. Dat is de beroepsorganisatie van, voor en door de leraar en de organisator van de verkiezing die sinds 2013 plaatsvindt. 

De Tilburgse winnaar is de initiator van een radiostudio op de bovenverdieping van De Vijf Hoeven. Radio wordt op de school ingezet in het taalonderwijs.

Leerlingen van Van den Elsen gingen zaterdag als supporters naar het Lerarencongres in Amersfoort, waar de bekendmaking was. 'Meester Tjeerd, echt waar, voor ons ben je de leraar van het jaar' stond er op hun spandoek. 

Tilburg e.o.