Tilburger Remco filmde politie-achtervolging met zijn dashcam; 'Net of ik in een film zat'

TILBURG - Remco Bierings (39) had net boodschappen gedaan met zijn 7-jarige zoon, toen verschillende politiewagens vlak voor hem de Oerleseweg in Tilburg inscheurden, achter een vluchtende auto aan. ,,Het was net of ik in een film zat."

Remco moest wachten en filmde ondertussen alles met de dashcam van zijn auto. ,,Dat is ooit een cadeautje aan mezelf geweest, hij staat altijd aan. Het was wel puur toeval dat ik de beelden kon maken. Als ik een minuut later was geweest, had ik dit niet zo kunnen filmen.

Onder de indruk

De Tilburger was behoorlijk onder de indruk van wat zich voor hem afspeelde. ,,Dit maak je niet iedere dag mee. Ik zag hoe ze de auto klemreden, toen heb ik tegen mijn zoon gezegd: kijk maar even niet. Ik wist ook niet wat er precies zou gebeuren", legt hij uit. ,,Mijn zoon bukte toen en heeft niet meer gekeken. Ik heb natuurlijk wel alles gezien."

Gevlucht

De achtervolging ontstond omdat de Tilburgse verdachten van 21 en 26 jaar zich aan een controle ontrokken en via de stoep wegreden. De achtervolging ging door de Oerlesestraat naar de Ringbaan Zuid en via het Transvaalplein weer terug naar de Oerlesestraat waar de auto klem kon worden gezet. De bestuurder had geen rijbewijs en was mogelijk onder invloed.

Remco vond het zo bijzonder dat hij de beelden die hij maakte op YouTube zette. Deze werden inmiddels al zeker 5000 keer bekeken, ook de politie deelde ze.

Volledig scherm
Auto klemgereden na achtervolging op de Oerlesestraat. © Jan Haneman
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.