Tilburgers houden Nieuwjaarsduik in bad van 1400 liter bier: 'Dat is hartstikke goed voor je!'

TILBURG - Wie de jaarlijkse nieuwsjaarsduik uitdagend vindt, leerde gisteren: het kan nog veel gekker. Cafe ’t Taphuys daagde Tilburg uit voor een sprong in een kuip gevuld met 1400 liter bier.

Cafe ’t Taphuys uit Tilburg trapte vanmiddag het nieuwe jaar af met een duik in een bad vol bier. ,,Veel leuker dan een ‘gewone’ nieuwjaarsduik”, vindt Karel van Broekhoven, biersponsor van ’t Taphuys. Ondanks de lage temperatuur en de wat aparte inhoud van het bad, is hij niet bang voor een sprong in het bittere goedje. 

,,Bier is hartstikke goed voor je!” merkt hij op. ,,Het zit vol met vitamine B12. Of het ook gezond is als je erin gaat zitten? Dat gaan we meemaken.” Het tafereel levert in ieder geval een hoop hilariteit op. Binnen de kortste keren is de kuip gevuld met confetti en gaan de borrelnootjes rond. En wordt er uiteraard geproost met een flink glas bier.

Eenmaal weer op het droge is het bijkomen onder een warme douche. ,,Dat bier begon behoorlijk te prikken”, vertelt een van de dappere bierduikers, terwijl ze gauw een handdoek om zich heen slaat. ,,En stinken dat het doet!”

Volledig scherm
Het bierbad gevuld met 1400 liter speciaalbier. © Jan van Eijndhoven
Volledig scherm
Landelijke media hadden er ook veel aandacht voor. © Jan van Eijndhoven
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.