Volledig scherm
© Thinkstock

Tilburgers staan terecht in België voor roof 500 biljartkeus: straffen tot 6 jaar cel geëist

TILBURG - De vier Tilburgers die in februari 2016 honderden biljartkeus stalen bij het bedrijf Verhoeven Biljarts in het Belgische Malle, dreigen veroordeeld te worden tot 6 jaar cel. De buit van keuen en ander biljartmaterial bedroeg ruim 3 ton.

Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Het viertal, in de leeftijd van 20 tot 37 jaar, moest vorige week voor de correctionele rechtbank in Turnhout verschijnen. Behalve van de kraak bij Verhoeven worden de vier verdacht van een reeks inbraken, ramkraken en een diefstal met geweld.

Ook een 49-jarige Tilburger, die door de Belgische justitie wordt gezien als opdrachtgever voor de  diefstal van de 500 biljartkeus zat in de beklaagdenbank. ,,Hij is in het bezit gevonden van dertig gestolen keuen”, zei de advocaat van Verhoeven Biljarts tijdens de zitting, opgetekend door Het Laatste Nieuws: ,,Hij zegt dat hij er 3.000 euro voor heeft betaald, maar heeft daar geen betalingsbewijs van. En zelfs als dat waar zou zijn, moet hij geweten hebben dat er een reukje aan was. Want dan heeft hij de keuen gekocht aan een prijs die veel lager is dan de echte waarde van de goederen. En hij kent de echte waarde heel goed, want hij zit zelf in de biljartwereld.”

Toernooi

De Tilburger werd in oktober 2017 gearresteerd tijdens een biljarttoernooi in Turnhout. Bij een huiszoeking werden onder het matras van de man tientallen keuen aangetroffen die afkomstig zijn van de diefstal bij Verhoeven.

De inbraak zou volgens het Belgische openbaar ministerie geleid zijn door een 27-jarige Tilburger, die al bij de Nederlandse justitie in beeld was. De inbrekers zouden de spullen vervoerd hebben met een eveneens gestolen busje van Verhoeven, dat ze later dumpten in het Wilhelminakanaal in Tilburg.

De vier verdachten konden uiteindelijk worden opgespoord naar aanleiding van een ramkraak die ze op 11 november 2015 hadden gepleegd op een tabakswinkel in Baarle-Hertog. Onderzoek bracht aan het licht dat de auto die ze gebruikten van de vriendin van de 27-jarige Tilburger was.

Justitie eist tegen hem 6 jaar cel. Tegen de anderen werden straffen van 40 maanden tot 3 jaar cel geëist. 

Het vonnis volgt over enkele weken.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.