Volledig scherm
Lieke Marsman © Jelmer de Haas

Tilburgers sturen gastschrijver Lieke de binnenstad in

TILBURG - Een bezoekje aan het Dwaalgebied, aan de Spoorzone en aan het Blauwe Gebouw bij de Brokxlaan. Lieke Marsman, is gastschrijver tijdens literair festival Tilt, en ze vroeg Tilburgers welke locaties in de stad ze zeker moet bezoeken. Het zier ernaar uit dat de Tilburgers haar vooral de binnenstad willen laten ontdekken. Dat blijkt uit de tips tot nog toe. 

De Tilburgse schrijver Jasper Mikkers adviseert Marsman om zeker te gaan praten met historicus en bioloog Thijs Caspers. ,,Hij is een geboren non-conformist en verteller."  De ontmoeting kan in de natuur plaatsvinden, maar net zo goed bij café Weemoed op de Korte Heuvel. Daar is hij meestal aan het einde van de middag te vinden, zo adviseert Mikkers. Uit Reeshof heeft nog niemand zich bij Tilt gemeld. 

Lieke Marsman is tussen 10 en 17 maart een aantal dagen in Tilburg. Ze bezoekt de stad, praat met mensen en laat zich inspireren voor een verhaal. Tips over geschikte plekken en interessante mensen zijn nog steeds welkom op mailadres info@tilt.nu

Quote

Lieke moet zeker met Thijs Caspers gaan praten

Jasper Mikkers

Tilt is tijdens de landelijke boekenweek en is van 10 tot en met 17 maart in de Tilburgse binnenstad. Op zaterdag 10 maart is Tilt op Straat en op de slotdag is een literair festival in De NWE Vorst. 

Lieke Marsman treedt dan op met singer-songwriter I am Oak. Er is die avond een doorlopend programma in meerdere zalen, onder anderen met Jaap Robben, Micha Wertheim, Sabrina Starke, Jeroen Nissen, Hausmagger, Martijn Neggers en stadsdichter Onias Landveld. 

Het volledige programma

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.