Tilburgers wanen zich in het verleden door stadse fotogalerij in zwart-wit

TILBURG – Bijna drie maanden na de grote brand die het monumentale FEBO-pand in de Heuvelstraat verwoeste, prijken nu een tiental kolossale zwart wit foto’s op de schutting rond het pand. 

Niet zomaar foto’s uit de ‘oude doos’ maar mooie nostalgische foto’s die laten zien hoe de bekendste winkelstraat van Tilburg sinds 1850 is veranderd. 

Terwijl oudere Tilburgers zich vergapen aan de nostalgische foto’s en punten van herkenning zoeken, hebben jongeren weinig oog voor de foto’s. Het is zoals een Tilburgse vrouw zei: ,,Mijn ouders liepen van de Gruyter naar de Gruyter in deze straat en dat laten de foto’s mooi zien." 

Een feest voor het oog van wie er van houdt en klaarblijkelijk voor sommigen een aanwinst voor de winkelstraat tijdens de komende feestmaanden.

Het initiatief voor de Stadse Fotogalerij kwam van Stichting Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg die ook het benodigde geld op tafel legde.

Op 2 augustus brandde het monumentale pand aan de Heuvelstraat 50 geheel uit. Nu sieren een tiental oude zwart wit foto's de schutting waarachter binnenkort de herstelwerkzaamheden gaan beginnen.
Volledig scherm
Op 2 augustus brandde het monumentale pand aan de Heuvelstraat 50 geheel uit. Nu sieren een tiental oude zwart wit foto's de schutting waarachter binnenkort de herstelwerkzaamheden gaan beginnen. © Jan van Eijndhoven
Tilburgers kijken de ogen uit bij de fotogalerij in de winkelstraat.
Volledig scherm
Tilburgers kijken de ogen uit bij de fotogalerij in de winkelstraat. © Jan van Eijndhoven
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.