Volledig scherm
Jan en Will van den Heuvel starten een camping in Griekenland. © Joris Buijs/Beeld Werkt

Tilburgs echtpaar maakt droom waar in Griekenland met speciale camping

TILBURG/FINIKI – Het Tilburgse paar Jan en Will van den Heuvel gaat een camping beginnen in Griekenland voor families met een kind met beperking. Tv-programma Ik vertrek zal het duo op de voet volgen.

In juli hopen Jan en Will de camping Hakuna Matata Holidays te openen. „In 2007 bezochten wij voor het eerst de omgeving van het dorpje Finiki. Will en ik waren het al snel eens: onze toekomst lag in dit stukje Griekenland’’, aldus Jan. De twee kochten een jaar later een olijfboomgaard in het dorpje en al snel ontstond het idee van het gebied een camping te maken.

Oppasservice
„We hebben zelf een dochter waarbij de ontwikkeling niet geheel volgens het boekje ging; ze heeft Asperger’’, vertelt Will. Ze werkte tien jaar in het speciaal onderwijs en hoorde van ouders vaak hoe moeilijk het is om een fijne vakantie te hebben. ,,Kinderen met een beperking worden vaak vreemd aangekeken.” Ze bieden daarom een oppasservice aan, waardoor de rest van de familie tijd en aandacht voor elkaar vrij kan maken.

Begin februari vertrekken de twee naar Griekenland. Vanaf het moment dat het koppel arriveert, worden ze gevolgd door een ploeg van Ik vertrek.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.