Volledig scherm
PREMIUM
De Kapel van Heleen Blanken op Draaimolen © Rene Van Peer

Tilburgs festival Draaimolen neemt met klapper afscheid van locatie

TILBURG - Dance festival Draaimolen verlaat het terrein van Charlotte Oord met een klapper. Negenduizend bezoekers is een record. De organisatie heeft nog geen vervangende locatie gevonden voor dit unieke Tilburgse festival dat zaterdag voor de vijfde keer gehouden werd.

,,We zullen straks wel een traantje laten." Jip Snoeren kijkt er wat weemoedig bij. Hij is voor de derde keer betrokken bij de organisatie van Draaimolen, het festival dat de bosrijke omgeving van het voormalige revalidatiecentrum voor één dag omtovert tot een wereld van verbeelding. Het is de laatste keer dat het evenement daar gehouden kan worden. Het terrein is verkocht. De bomen moeten plaatsmaken voor weer een distributiecentrum.

  1. Burgemeester Weterings tevreden over Sinterklaasintocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’
    VIDEO

    Burgemees­ter Weterings tevreden over Sinter­klaas­in­tocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’

    TILBURG - Burgemeester Theo Weterings stelt dat de gemeente Tilburg de juiste keuze heeft gemaakt door de demonstratie tegen Zwarte Piet niet toe te staan langs de route van de Sinterklaasintocht. Hij betreurt het dat een groep tegenstanders de toegestane demonstratie alsnog probeerde te verstoren. ,,Maar je had er niet aan moeten denken als dit incident zich in het centrum langs de route had afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.