Volledig scherm
Interieur bij Monarch © Collectie Restaurant Monarch

Tilburgs restaurant Monarh nu ook in de Lekker 500

TILBURG - Restaurant Monarh is voor de eerste keer opgenomen in de Lekker 500, de lijst met beste restaurants in Nederland. Ook de Houtloods, Auberge Du Bonheur en Hofstede de Blaak staan in het overzicht dat wordt aangevoerd door De Librije in Zwolle. De Tilburgse restaurants staan niet in de top honderd. 

De restaurants zijn beoordeeld op zestig onderdelen. De juryleden beschrijven in hun rapporten vooral hoe het diner is geserveerd en bereid. Ook de keuze voor de wijnen komt uitgebreid aan bod. 

Over Monarh dat is gehuisvest in het voormalige missiehuis De Rooi Harten heeft Lekker het over daverende wijn-spijscombinaties met als knaller van de avond 'anjouduif, gebraden en aan tafel van zijn karkas gesneden.'  Over de Houtloods merkt Lekker op dat de rekening behoorlijk pittig is en dat de klant voor werkelijk alles betaalt wat op tafel komt te staan.  De Hofstede serveert gul signaleert Lekker en de 'verhouding prijs-kwaliteit is dik in orde'.  Dat is eveneens zo bij Auberge Du Bonheur. 

Ook de cafetaria top 100 is bekend gemaakt. Brabants Eethuys in Alphen staat als vierde Brabants cafetaria op de plaats 28, Kwalitaria Tra uit Goirle op 70 en De Groene Vlinder uit Tilburg op 89. De winnaar van vorig jaar: Eethuys De Lind in Oisterwijk is  niet in de lijst  terug te vinden. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.