Volledig scherm
Eerste schets van MindLabs Ector Hoogstad Architecten voor het hart van MindLabs. © Ector Hoogstad Architecten

Tilburgse bouwcombinatie eerste keus voor MindLabs voor scholen en media

TILBURG - De Tilburgse bouwcombinatie Van der Weegen/Heerkens van Bavel is eerste keus om het prestigieuze project MindLabs te ontwikkelen en in eigendom te krijgen. ,,Zij hebben laten zien dat ze het kunnen en dat ze enthousiast zijn", zegt wethouder Berend de Vries (D66, Spoorzone).

De Tilburgse combinatie is geselecteerd uit uiteindelijk drie partijen die op het project inschreven. ,,Blij dat we als betrokken Tilburgse bedrijven in eigen stad ons ons steentje kunnen bijdragen aan dit mooie initiatief voor de Spoorzone", zegt directeur Tjeerd de Kort van Van der Weegen namens beide partijen. Van der Weegen realiseerde daar ook al het onlangs geopende Station88

Beide Tilburgse familiebedrijven hebben al een langdurige relatie, ze zijn onder meer partners in Triborgh dat onder meer grote projecten doet in de Reeshof en aan de Piushaven. De Kort spreekt van 'een vervolgstap'.  ,,We gaan het schetsontwerp nu verder uitwerken." De Vries hoopt voor de zomer tot definitieve contracten te komen. De bouw moet medio 2019 kunnen starten. 

Warm lopen

MindLabs  wordt een centrum voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap rond journalistiek, interactieve technologieën en ‘human behavior’. Partners zijn tot op heden de Fontys Hogeschool Journalistiek, Tilburg University, Onderwijsgroep Tilburg en De Persgroep, uitgever van onder meer het Brabants Dagblad. Deze partijen lopen al warm in het Deprezgebouw.  

(tekst loopt door onder de foto)

Volledig scherm
Hal 70, de definitieve locatie voor MindLabs. Plan is de stalen spanten van deze hal op te nemen in de nieuwe ontwikkeling. © Stephan Jongerius

De definitieve vestiging van MindLabs komt in de Spoorzone naast de LocHal, het toekomstige onderkomen van onder meer de bibliotheek, op de locatie van HAL70 aan de Smederijtuin. Het project neemt een centrale plaats in in de herijkte visie op de Spoorzone. De gemeente zoekt daarin een nieuwe balans tussen het behoud van bestaande gebouwen,  de broedplaatsfunctie van het gebied (Hall of Fame, de Boemel) en grootschalige nieuwbouw voor wonen en werken. Dinsdag meer daarover in het Brabants Dagblad. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.