Volledig scherm
© Jack Brekelmans

Tilburgse cafébaas baalt van vechtpartij uit het niets

TILBURG - Natasja de Laat, de baas van Café Ons Thuis in Tilburg, baalt enorm van de vechtpartij in haar zaak dit weekeinde. Ze biedt de buurt op Facebook excuses aan. Als de raddraaiers bekend zijn, mogen ze haar zaak niet meer in.

Wie het zijn geweest en waarom ze zaterdagavond in haar café op de vuist gingen, voor De Laat is het nog altijd een raadsel. ,,Ik zou het écht niet weten. Maar het was een chaos van jewelste en ik betreur het verschrikkelijk. Denk je dat ik hierop zit te wachten?"

Rotte appel
In haar boodschap op de Facebookpagina van het café biedt De Laat haar excuses aan voor het schandalige gedrag van de kroeggasten. Ook benadrukt ze dat ze haar uiterste best heeft gedaan om het zo goed mogelijk te laten verlopen, in samenwerking met gemeente en politie. Ze voelde de behoefte weerwoord te bieden aan 'de beterweters' op sociale media. Die dichten haar kroeg aan de Berkdijksestraat van alles toe. Ja, het is de plek waar de harde kern van Willem II-supporters voor de wedstrijden samenkomt. En ja, er wordt een paar keer per jaar een groot feest gegeven. Ook afgelopen zaterdag. ,,Maar dit had niets met het voetbal of dat feest te maken. Dit is sneu voor de goede Willem II-supporters."

De sfeer was zaterdag goed. Om half twaalf stuurde ze de beveiliging naar huis en wilde ze gaan afsluiten. ,,Ook de agenten waren al weg." Nog ongeveer vijftig mensen zaten binnen toen het rond kwart voor twaalf mis ging. Barkrukken vlogen door de lucht en naar verluidt gingen tientallen aanwezigen met elkaar op de vuist.

Wat er precies gebeurd is, is ook voor de politie nog een raadsel. De Laat is duidelijk: als bekend is wie de daders waren, dan komen ze er niet meer in. ,,Daar ben ik klaar mee. Ik ben de baas in mijn eigen tent."

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.