Volledig scherm
Overval op cafetaria Franske © Toby de Kort

Tilburgse frietbakker zou overval in scène hebben gezet

BREDA – De overval op de Tilburgse cafetaria Franske aan het Professor de Moorplein op 16 april was helemaal geen overval. Dat zei één van de twee verdachten van de overval vrijdag in de rechtbank in Breda. Officier van justitie eiste tegen beide verdachten 26 maanden cel, waarvan acht voorwaardelijk.

Samen met een medewerker van de zaak heeft de Tilburger een gewapende overval in scene gezet, zo vertelde hij. Compleet met een bedreiging met een mes. De buit was een goeie 1.900 euro. Beide mannen worden verdacht.

De politie tastte na de overval lang in het duister. Tot de overvaller gewetenswroeging kreeg. Weken later belde hij tot zelfs zes keer toe met Meld Misdaad Anoniem. Hij vertelde steeds meer, tot ze uiteindelijk allebei werden opgepakt. Op de telefoons van de twee stond nog meer bewijs. ‘Haha, zullen we het nog een keer doen?’, stond in hun WhatsApp-conversatie te lezen. De frietbakker zelf ontkent dat hij meehielp, maar het Openbaar Ministerie gelooft de man die de misdaad opbiechtte.

De rechtbank doet op 2 december uitspraak.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.