Volledig scherm
De hoogleraar dankt zijn prijs onder meer aan optredens in de media, zoals bij Pauw en Witteman

Tilburgse hoogleraar wint belangrijke theologie-prijs

TILBURG - De Tilburgse hoogleraar kerkgeschiedenis Paul van Geest heeft de Theologie Podiumprijs 2014 gewonnen. Hij werd zaterdagavond in de Rode Hoed in Amsterdam verkozen tot beste theoloog van het jaar.

Van Geest dankt de prijs volgens het juryrapport onder meer aan zijn sprankelend en deskundig optreden in de media bij het aantreden van de nieuwe paus Franciscus.

Het boek ’God bewijzen’ van Stefan Paas en Rik Peels deelde de prijs voor het beste theologische boek met ’De berg van de ziel’ van Christa Anbeek en Ada de Jong. Zij wonnen gezamenlijk de Theologie Publicatieprijs 2014. Volgens de jury hebben Paas en Peels met hun spraakmakende boek het debat in christelijke kring weten te bepalen. Anbeek en De Jong hebben de prijs gekregen, omdat ze „met hun aangrijpende boek een breed, ook niet-christelijk lezerspubliek weten te interesseren voor de waarde en betekenis van dogma’s bij de ervaring van verlies”.

De Theologie Podiumprijs is vorig jaar gewonnen door Ruben van Zwieten. Hij dankte die prijs voor zijn werk aan een nieuw kerkelijk centrum op de Amsterdamse Zuidas.

Tilburg e.o.