Volledig scherm
De voormalige V&D in de Heuvelstraat in Tilburg, waarin in september 2017 Hudon's Bay wordt gevestigd. © John Schouten / BeeldWerkt

Tilburgse Hudson's Bay september 2017 open

TILBURG - De Tilburgse vestiging van warenhuisketen Hudson's Bay gaat september volgend jaar open. Daarmee is het één van de eerste vestigingen van Nederland. De opening is het startschot voor een operatie waarbij het stadshart ingrijpend op de schop gaat.

Zo wordt naast de Hudson's Bay een overdekte passage gebouwd die het Pieter Vreedeplein rechtstreeks met de Emmapassage verbindt, een passage waarvoor het huidige HEMA-pand waarschijnlijk moet wijken (al blijft de keten gewoon in het stadshart). De nieuwe route moet er - zo luidt het plan - in 2018 liggen. Het verguisde Hendrikhof verdwijnt, daar wordt naast de passage een woontoren gebouwd.

,,Het gaat om een unieke ingreep", aldus Belinde Bakker van Wereldhave (eigenaar Emmapassage en het Pieter Vreedeplein) en wethouder Erik de Ridder (CDA, economie).

Renovatie
Het voorwerk van de renovatie van het V&D-pand begint over enkele weken. Tussen november en januari wordt het pand grootscheeps verbouwd, daarna neemt de warenhuisketen nog een half jaar de tijd om alles in te richten. Het pand wordt gestript, in het gerenoveerde gebouw 'komt transparantie, veel glas terug'.

Een half jaar na de opening van Hudson's Bay opent ook de Primark haar deuren. De sloop van stadskantoor-3 - waar de Primark komt te staan - begint donderdag.

Alle veranderingen op een rij, met kaartje, in het Brabants Dagblad (editie Tilburg) van woensdag 6 juli.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.