Volledig scherm
Katrien Verheijden/foto Superformosa.nl © Collectie Katrien Verheijden

Tilburgse Katrien zingt met Janis Ian, album is bijna klaar

TILBURG - Op haar nieuwe album zingt de Tilburgse zangeres Katrien Verheijden twee nummers met haar idool Janis Ian. Ook brengt ze op haar plaat een nooit eerder uitgebrachte song van de Amerikaanse singer-songwriter.  

Verheijden leeft al langer met het plan om een plaat uit te brengen met in het Nederlands vertaalde nummers van Janis Ian. Via platform Tilburg voor Cultuur (crowdfunding) haalde ze onlangs een bedrag van 12.000 euro op en inmiddels zijn de opnamen bijna achter de rug. ,,Ik hou erg van haar muziek. Bij gitaarles speelde ik mijn eerste liedje van Janis."

De nummers van Janis Ian zijn vertaald door artiesten als Kiki Schippers en Judith Schut.  Ze vertaalde zelf ook enkele liedjes. Het album krijgt de titel 'Echo's in mijn hoofd', dat is een vertaling van het originele lied 'Aftertones'  De presentatie van het album is 2 juni in de Studiozaal van Theaters Tilburg. Dan is een live-concert.

Katrien Verheijden nam met een mailtje contact op met Janis Ian zelf.  Dit schreef de Amerikaanse singer-songwriter op haar Facebookpagina: 'To have my journey continue with Dutch artist Katrien Verheijden recording an entire album of my work is an honor and a privilege.'  

Het contact leidde ertoe dat op het album twee Engelstalige duetten staan met Janis Ian. De Amerikaanse nam haar bijdrage op in een Amerikaanse studio, de Tilburgse deed dat hier. Samen zingen ze de ballad 'Through the Years' en het nummer 'I'm still standing here'.  Het nummer dat nooit eerder op plaat verscheen is 'Summer in New York'. Verheijden is docent aan het Conservatorium in Tilburg.

Janis Ian komt zelf naar Nederland. Op woensdag 8 augustus geeft ze een concert in Tivoli Vredeburg in Utrecht. De Nederlandse zangeres Conny Vandenbos (1937-2002) nam in 1980 ook een album op met vertaalde nummers van Ian.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.