Volledig scherm
De Margarita Mariakerk aan de Ringbaan-West in Tilburg. © Jan Korpershoek / Reliwiki

Tilburgse kerk zoekt invulling na wegvallen sportschool

TILBURG - Nu het plan voor een sportschool niet doorgaat, zoekt deken-pastoor en voorzitter van het parochiebestuur Jeroen Miltenburg naar een nieuwe invulling voor de Margarita Mariakerk aan de Ringbaan-West.

De kerk, waar pastoor Harm Schilder de klokken luidde, sloot begin dit jaar. Met het plan van ondernemer Harold van der Vorst om een sportschool te beginnen leek de toekomst van het gebouw voorlopig verzekerd. Door de komst van een andere, grotere sportschool aan de Ringbaan- Oost zag Van der Vorst echter geen kans meer om concurrerend te zijn en trok zich terug.

Miltenburg hoopt snel een vervanger te vinden voor de sportschool die al op 1 september zou beginnen. Daarvoor zijn volgens de pastoor-deken meerdere gegadigden, al wil hij daar nog niet over uitweiden. „Die plannen zijn serieus, maar nog niet definitief. Dat de sportschool niet doorgaat, weten we pas sinds kort. Daar hebben we tot dan toe op ingezet."

  1. Straf na opkomen voor invalide neef bij ijshockeywedstrijd:'Dit krijg je dus als je iemand in een rolstoel verdedigt'

    Straf na opkomen voor invalide neef bij ijshockeywedstrijd:'Dit krijg je dus als je iemand in een rolstoel verdedigt'

    TILBURG - Een Tilburger is door de politierechter in Breda veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een schadevergoeding van ruim 13.000 euro wegens de mishandeling van een 70-jarige man tijdens een wedstrijd van de Tilburg Trappers op 13 oktober vorig jaar. De verdachte zegt echter dat hij alleen maar opkwam voor zijn invalide neef, die door het slachtoffer werd geslagen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.