Volledig scherm
De Tilburgse kermis in 2017. © Beeld Werkt

Tilburgse kermis: Goldmine Tower en een zweefmolen van 80 meter hoog

TILBURG  - De Tilburgse kermis krijgt in 2018 een 80 meter hoge zweefmolen, de 90 meter hoge Goldmine Tower en de XXL - een megaschommel - als grote publiekstrekkers. Ook komt er een reuzenrad gesloten gondels.

Dat heeft wethouder Erik de Ridder vrijdag bekendgemaakt. De kermis vindt plaats van 20 tot en met 29 juli. Het Tirolerdorp keert terug in Tilburg, net als een andere grote trekker uit 2017: de wildwaterbaan, die de kermisprijs bij het grootvermaak won. Eveneens terug van weggeweest zijn De Rutsch (grote glijbaan) en de Black Hole (overdekte achtbaan).

De Black Hole staat op het Besterdplein. Dat is opnieuw ingedeeld zodat er tijdens de kermis voldoende ruimte blijft voor bezoekers van de winkels rond het plein, aldus De Ridder. Daar ontbrak het afgelopen jaar aan. 

Door de verbouwwerkzaamheden rond het stadhuis heeft de gemeente voor 2018 iets minder kermislint te verpachten. Toch is de opbrengst hetzelfde gebleven, aldus de wethouder. ,,Daaruit blijkt vertrouwen van de kermisexploitanten."

De Goldmine Tower staat op de Heuvel. Bezoekers worden, zittend, tot op 90 meter hoogte langzaam draaiend rond de toren naar boven gebracht. Daar kantelen de stoelen naar voren en maken de bezoekers een vrije val naar beneden. Een ervaring, aldus De Ridder, die vergelijkbaar is met de Efteling-attractie De Baron. ,,Het is een nieuwe versie van de tower, die maakt in Tilburg zijn debuut."

De XXL-schommel staat op de Heuvelring. De kruising Spoorlaan - NS-Plein - Heuvelring is de plek voor het reuzenrad met dichte gondels en de wildwaterbaan.  

  1. Zo keek de familie Mutsaers naar Herrie in de Druiventros: 'Mijn man voelt zich voor gek gezet'

    Zo keek de familie Mutsaers naar Herrie in de Druiventros: 'Mijn man voelt zich voor gek gezet'

    BERKEL-ENSCHOT - In de RTL-serie 'Herrie in de Druiventros' gaat de familie Mutsaers uit Berkel-Enschot volledig voor schut. De grote finale die woensdagavond werd uitgezonden trok bijna 800.000 kijkers. ,,Ik lig er niet wakker van, wat ze knippen en plakken”, zei dochter Janny in november in een interview met het Brabants Dagblad. Daarin blikken zij en haar man Rob terug op de tijd waarin de camera's hen volgden.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.