Volledig scherm
Corin Denis (38), de Tilburgse captain van motorclub No Surrender, gaat drie jaar de cel in. © Rene van der Lee

Tilburgse No Surrender-captain Denis drie jaar de cel in

TILBURG/ DEN BOSCH - Corin Denis (38), de Tilburgse captain van motorclub No Surrender, is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot 42 maanden gevangenisstraf waarvan zes maanden  voorwaardelijk. Dat is minder dan de vier jaar celstraf die het openbaar ministerie vijf weken geleden eiste.

 De rechtbank achtte het niet bewezen dat Denis zich zelf zou hebben beziggehouden met de productie van synthetische drugs. Ook was er bij zijn groep wel degelijk sprake van een criminele organisatie, maar dat Denis de leider was kon de rechtbank niet concluderen. Het bezit van wapens en hennep werd wel bewezen verklaard. Volgens de rechter moet Denis meteen de gevangenis in, maar de veroordeelde Tilburger was zelf niet aanwezig bij de uitspraak. De enige verdachte in de zaak die wel aanwezig was in de Bossche rechtszaal donderdagmiddag was Nick de C.. Hij werd volledig vrijgesproken omdat de rechtbank het niet bewezen achtte dat hij zijn vriend Frank W. hielp bij het produceren van drugs.

Drugslaboratoria

Tegen deze Frank W. (45) vonniste de rechtbank zes jaar celstraf, twee jaar minder dan geëist. W. werd in 2016 aangehouden bij een drugslaboratorium in Rotterdam.  De rechtbank zag hem ook als de man die synthetische drugs maakte, ook in de drugslaboratoria die de organisatie van Denis in gebruik had. Denis kwam bij justitie in beeld via honderden afgeluisterde telefoongesprekken bij het bedrijf Party King in Best. Volgens het OM was dat een 'rovershol' waar tientallen drugscriminelen onderling afspraken maakten.

Tenslotte werd Jan V. uit Apeldoorn donderdagmiddag veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk.  De rechtbank achtte bewezen dat hij meehielp bij de drugsproductie.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.