Volledig scherm
De kapotte camera van de Tilburgse persfotograaf Guido Koppes © Guido Koppes

Tilburgse persfotograaf gemolesteerd op de kermis

TILBURG - De Tilburgse persfotograaf Guido Koppes is aangevallen door twee mannen toen hij een reportage maakte over de Tilburgse kermis bij nacht. Dat deed hij in opdracht van persbureau Hollandse Hoogte.

Koppes legde op zondag de kermis vast na sluitingstijd. Hij liep door de Willem II passage langs de Smederijtuin richting de Brokxlaan. Het was toen tegen vijf uur in de ochtend. 

Kabaal

,,Er waren nog veel mensen op straat. Ik maakte een foto bij het spandoek dat daar hing. Een meisje dat in de verte naast haar fiets stond te telefoneren maakte bezwaar. Daarna hoorde ik kabaal achter me, het waren  twee jongens. Ze riepen dat ik de foto's van mijn camera moest verwijderen. Eén van hen begon af te tellen. Daarna gristen ze de camera uit mijn handen en smeten die op straat." 

Koppes kreeg ook enkele klappen. Een paar andere jongens die in de buurt waren bemoeiden zich met de aanval en wisten verdere escalatie te voorkomen. 

Blikje

De fotograaf waarschuwde de politie die snel ter plaatse was, maar de agenten konden de jongens volgens Koppes niet meer vinden. De camera van Koppes is niet te herstellen, de waarde van het toestel is 1.500 euro.

De Tilburgse fotograaf  is tijdens zijn werk vaker in de problemen gekomen. Bij de Rotterdamse metro kreeg hij een blikje naar zijn hoofd gesmeten toen hij een foto maakte en bij het Centraal Station in Utrecht probeerde een vrouw de camera uit zijn handen te trekken. Koppes constateert dat het geweld tegen fotografen en journalisten toeneemt.  ,,Als ik weer een reportage over de kermis bij nacht moet maken dan zal ik me twee keer bedenken. Ik word voorzichtiger."

Tilburg e.o.